فريمورک لاراول در سال هاي گذشته به يکي از محبوب ترين فريم ورک هاي     PHP تبديل شده است. دلايل اين محبوبيت را مي توان در موارد زيادي جستجو کرد. اما يکي از مهم ترين دلايل آن امکانات بسيار زياد و شگفت انگيز اين فريمورک است. امکاناتي که کار با آن را لذت بخش و انجام پروژه ها با استفاده از آن را سريع و راحت کرده است. در مقالات قبلي اين فريمورک محبوب را به شما معرفي کرديم و پيشنيازهاي آن را برشمرديم. حال بايد ببينيم در صورت کار با اين فريمورک از چه مزايايي برخوردار مي شويم. البته مواردي که در ادامه مي گوييم، تنها بخش کوچکي از امکاناتي است که لاراول سخاوتمندانه در اختيار شما قرار مي دهد!


تاريخچه لاراول


تيلور اوتوِل (Taylor Otwell) خالق فريم ورک Laravel است. او با هدف ارائه يک راه حل پيشرفته تر نسبت به فريم ورک CodeIgniter، لاراول را براي توسعه وب اپليکيشن ها ارائه کرد. اولين نسخه اين فريم ورک در سال 2011 در اختيار توسعه دهندگان قرار گرفت. سپس يک ماه بعد، نسخه کامل شده و پايدار لاراول منتشر گرديد. نسخه لاراول 1 شامل مکانسيم‌ هاي Model، View، Session و Navigation بود ولي نبود Controller در آن باعث شد تا اين فريم ورک از معماري MVC به صورت واقعي پشتيباني نکند.


لاراول 2 در همان سال 2011 همراه با بهينه‌ سازي‌ هاي متعددي منتشر شد.اصلي ترين ويژگي که در اين نسخه افزوده شد، پشتيباني از Controller ها در بود. Laravel با ارائه اين نسخه توانست به صورت کامل از معماري MVC پشتيباني کند و به عنوان يک فريم ورک شناخته شود. دومين ويژگي که در اين نسخه اضافه شد، موتور رندر قالب blade بود. اين موتور رندر با هدف افزايش سرعت توسعه قالب ها و کاهش ميزان کدنويسي ارائه شد.


سومين نسخه از Laravel در سال 2012 منتشر شد. از ويژگي هاي مهمي که به اين فريم ورک اضافه شده بود، استفاده از خط فرمان CLI بود که با نام artisan شناخته مي شد. artisan امکانات بسياري زيادي در اختيار توسعه دهندگان قرار مي دهد. پشتيباني داخلي از مديريت سيستم پايگاه داده و ابزارهاي کنترلي آن به نام migration ها، پشتياني از سيستم پکيجينگ و اضافه شدن مستندات بسيار غني در قالب سايت laravel.com بخشي از ويژگي هايي بود که در اين نسخه از Laravel ارائه شده بودند. سومين نسخه از اين فريم ورک، توانست محبوبيت زيادي را در بين کاربران ايجاد کند.


پس از موفقيت هايي که اين فريم ورک در نسخه سوم به دست آورد، در سال 2013 چهارمين نسخه آن بر پايه کدهاي Illuminate منتشر شد. اين نسخه از لاراول به صورت کامل مورد بازنويسي قرار گرفت. اين نسخه از لاراول با پشتيباني از سيستم Composer گام بلندي در جهت پيشرفت و سبقت از ساير رقيبان خود برداشت. به دليل استفاده از اين ويژگي امکان استفاده از پکيج ها و کتابخانه هاي زيادي که توسط ساير برنامه نويسان PHP توسعه داده شده بود، براي کاربران امکان پذير شد. همچنين امکاناتي مانند ارسال ايميل به روش هاي مختلف و پشتيباني از حذف شدن با تأخير رکوردهاي بانک اطلاعاتي (soft deletion) از ديگر امکانات نسخه 4 لاراول بود.



در سال 2015 پس از دو سال از ارائه چهارمين نسخه از اين فريم ورک، نسخه 5 لاراول منتشر شد. اين نسخه از لاراول از ويژگي هاي بسيار متعددي پشتيباني مي کرد. پشتيباني از سيستم برنامه‌ ريزي اجراي وظايف با است از پکيج scheduler، بهينه سازي assets، ساده شدن عمليات احراز هويت، همچنين ارائه ساختار درختي براي توسعه اپليکيشن ها بخشي از قابليت‌هاي اضافه شده در لاراول 5 بود. اين نسخه از Laravel به صورت مداوم مورد بروزرساني قرار گرفت و در هر يک از اين بروزرساني ها امکانات و ويژگي هاي زيادي به اين فريم ورک اضافه شد.


توسعه دهندگان اين فريم ورک همواره در تلاش اند تا استفاده از اين فريم ورک را براي کابران ساده و لذت بخش تر کنند. بنابراين آن ها بيش از پيش به توسعه لاراول مي پردازند تا سير تکاملي و رو به پيشرفت آن را حفظ کنند. تا کنون بروزرساني هاي زيادي پس از نسخه 5 لاراول ارائه شده است. در هر يک از اين بروزرساني ها امکانات منحصر به فرد و کاربردي به اين فريم ورک اضافه شده است. يکي از عوامل اصلي محبوبيت لاراول در ميان کاربران بروزرساني هاي مداوم است.


تأثير استفاده از فريم ورک Laravel در سرعت توسعه پروژه


بي دليل نيست که فريم ورک لاراول در بين برنامه نويسان زبان PHP محبوبيت زيادي پيدا کرده است. يکي از مهم ترين دلايلي که برنامه نويسان فريم ورک لاراول را انتخاب مي کنند، کمک به افزايش سرعت توسعه پروژه ها است. فريم ورک لاراول به صورت Component Base است. يعني کاربران به راحتي مي توانند کامپوننت هاي دلخواهشان را به اپليکيشن اضافه کرده و به روند توسعه آن سرعت بخشند. همچنين در صورتي که از منطق اجرايي Laravel استفاده شود، نوشتن وب اپليکيشن بسيار ساده خواهد شد.


همچنين استفاده از قابليت Auto Loading باعث مي شود تمام نيازمندي ها براي کامپوننت ها، کلاس ها و غيره به صورت اتوماتيک بارگذاري شود. ويژگي ديگر لاراول، استفاده از Migration ها براي ايجاد ديتابيس ها است که باعث سهولت انتقال و مديريت اطلاعات مي شود. لاراول داراي سيستم هاي امنيتي متعددي است که باعث جلوگيري از انواع حملات، مديريت ذخيره سازي کوئري هاي ديتابيس و … مي شود. اينها برخي از مهم ترين مواردي هستند که در لاراول باعث کاهش مشکلات و افزايش سرعت توسعه اپليکيشن ها مي شوند.



برخي از امکانات لاراول


1-احراز هويت راحت در لاراول


يکي از دلايلي که سبب شده است بر روي اهميت لاراول تأکيد داشته باشيد احراز هويت و سطح دسترسي آسان است البته اين آساني با پيچيدگي همراه است که شايد کمي عجيب به نظر برسد. شما براي اينکه بتوانيد يک سيستم احراز هويت داشته باشيد نياز است که منطق پشت صحنه و کنترل ها و همينطور ويوها را به طور دقيق کدنويسي نماييد در صورتي که در لاراول تنها با يک دستور مي توانيد تمامي روت ها را تنظيم کنيد! چطور ممکن است؟ در واقع در لاراول اصلا نياز به ساخت جدول هم نداريد. در اين ابزار ايجاد هر نوع تغيير کوچک و يا بزرگي بسيار ساده است و به شما اجازه داده مي شود که هر فرايندي که مدنظرتان است شخصي سازي کنيد. با ايجاد يک GATE به سادگي يک احراز دسترسي ايجاد نماييد.


2-پردازش درخواست ها باMiddleware


مهم‌ترين ويژگي لاراول ORM اختصاصي آن به نام Eloquent است. انعطاف، کارايي و قدرت Eloquent را به ندرت مي‌توان در ابزارهاي ديگر يافت.


Eloquent کار کردن با اطلاعات را به گونه‌اي آسان مي‌کند که باور آن گاهي دشوار به نظر مي‌رسد. کدهاي نوشته شده با Eloquent شباهت بسيار زيادي با زبان انسان دارند و حتي اگر تا کنون با اين شيوه کد ننوشته باشيد، معني کدها را به خوبي متوجه خواهيد شد.


برنامه‌نويسي Eloquent بر پايه‌ي سيستم PDO طرح‌ريزي شده است و بنابراين علاوه بر امکاناتي که اين سيستم در اختيار برنامه‌نويسان قرار مي‌دهد، امکان استفاده از دستورات PDO نيز فراهم است.


Eloquent امکان ذخيره و بازيابي اطلاعات در پايگاه داده‌هاي مختلف از جمله MySQL، Postgres، و SQL Server را فراهم مي‌کند.


لاراول براي پردازش ريکوئست ها از ميان افزار يا ميدلور (Middleware) استفاده مي کند. مي توان گفت که ميدلور پلي ميان ريکوئست و برنامه است. تمام ريکوئست ها در لاراول مجبورند از اين پل عبور کنند. مثلا لاراول براي تشخيص کاربراني که احراز هويت نکرده اند از يک ميدلور به نام Auth استفاده مي کند. تمام صفحاتي که از ميدلور Auth استفاده کنند، در صورت باز شدن توسط کاربران احراز هويت نشده به صفحه ورود يا لاگين منتقل مي شوند. البته نمي توان اين ابزار را تنها يک ابزار امنيتي دانست. چرا که مي تواند موارد کاربرد بسياري داشته باشد. نمونه هايي از اين کاربردها عبارت اند از:



  • پياده سازي سايت هاي چند زبانه

  • پياده سازي حالت در دست تعمير

  • شناسايي ريکوئست هايي که از طرف ربات ها مي آيند و جلوگيري از حملات DDOS

  • لاگ کردن و…



3-اعتبارسنجي فرم ها با Validation


در حال نوشتن هر وبسايتي که باشيد، اعتبار سنجي (Validation) داده هايي که از کاربران مي گيريد يعني همه چيز! بي توجهي به اين نکته امنيتي مي تواند خسارات  بزرگي به وبسايت شما وارد کند و آن را آسيب پذير کند. گاهي نوشتن دستي همه کدهاي اعتبارسنجي بسيار زمان بر و کسل کننده مي شود. اما لاراوال اين مشکل را حل کرده است. لاراول داراي يک سيستم اعتبار سنجي قوي است. کافي است مشخص کنيد هر فيلد از فرم بايد از چه نظر اعتبار سنجي شود. يعني قوانين اعتبار سنجي را مشخص کنيد. همه چيز به صورت خودکار انجام مي شود!


4-Eloquent


مهم‌ترين ويژگي لاراول ORM اختصاصي آن به نام Eloquent است. انعطاف، کارايي و قدرت Eloquent را به ندرت مي‌توان در ابزارهاي ديگر يافت.


Eloquent کار کردن با اطلاعات را به گونه‌اي آسان مي‌کند که باور آن گاهي دشوار به نظر مي‌رسد. کدهاي نوشته شده با Eloquent شباهت بسيار زيادي با زبان انسان دارند و حتي اگر تا کنون با اين شيوه کد ننوشته باشيد، معني کدها را به خوبي متوجه خواهيد شد.


برنامه‌نويسي Eloquent بر پايه‌ي سيستم PDO طرح‌ريزي شده است و بنابراين علاوه بر امکاناتي که اين سيستم در اختيار برنامه‌نويسان قرار مي‌دهد، امکان استفاده از دستورات PDO نيز فراهم است.


Eloquent امکان ذخيره و بازيابي اطلاعات در پايگاه داده‌هاي مختلف از جمله MySQL، Postgres، و SQL Server را فراهم مي‌کند.


نتيجه گيري


هر روزه برنامه نويسان بيشتري به فريم ورک Laravel علاقه مند مي شوند و تعداد استفاده کنندگان اين فريم ورک افزايش مي يابد. با توجه به پيشرفت چشمگير و روند رو به رشدي که اين فريم ورک دارد، انتظار مي رود آينده بسيار خوبي در انتظارش باشد. مزايا و خصوصيات بسيار خوب اين فريم ورک و برتري هايي که نسبت به ساير فريم ورک ها دارد، آن را به يک گزينه ي بسيار خوب براي برنامه نويسان تبديل کرده است. اگرچه استفاده از فريم ورک ها کاملاً سليقه ايست و نمي توان يکي از آن ها را برتر و قوي تر از ديگر فريم ورک ها دانست، اما بدون شک فريم ورک لاراول در صدر محبوب ترين و بهترين فريم ورک هاي PHP خواهد بود.


 



مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : لاراول ,فريم ,نسخه ,استفاده ,توسعه ,eloquent ,احراز هويت ,برنامه نويسان ,اعتبار سنجي ,سرعت توسعه ,توسعه دهندگان ,قرار مي‌دهد، امکان ,مي‌دهد، امکان استفاده ,eloquent امکان ذخيره ,پايگاه داده‌هاي مختلف
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

امتداد زندگی sdcsdc Matthew کسب و کارهای اینترنتی با مینی کار بلاگ صاحب الزمان (عج) بُرهه‌ی هیژدهم زندگی درمان فوری بواسیر تلاشگران